Vedlikehold

Når møbler blir utsatt for hardt bruk. F.eks familier med barn og hvor det er mange gjester er det viktig å følge rett vedlikehold.

Avhengig av bruken (intensitet) skal møbler regelmessig renses og ta vares på. For det meste er det nok å støvsuge møbler. Velg alltid det svakeste avsug trinnet, bruk møbelmunnstykket og pass på hjørner og kanter.

Fjærputer:
Bør jevnlig bankes opp for å opprettholde smidighet og elastisitet. Det er en god idé å bytte om putene, da oppnår de en mer enhetlig slitasje.

Skum Puter:
Bør vendes og byttes med en annen plassering der det er mulig ved oppsamling fordi det fordeler slitasjen jevnt over sofaen.

Møbelstoff:
Det er viktig å velge et stoff som passer med hensyn til bruken.

Flekkbehandling:
Rengjør så snart som mulig. Absorber våte flekker. Gni permanente flekker i den strukturelle retningen. Flekkrens er individuelt for ulike typer stoff, men vanligvis vaskes det med såpevann og rent vann.

Hud:
Hudmøbler i god kvalitet blir vakrere med tiden. Det er naturlig at skinn blir lysere og at det synes slitasje på skarpe kanter. Unngå å plassere hudmøbler i direkte sollys eller i nærheten av radiatoren. Hudprodukter er som alle andre naturlige produkter vil visne og tørke ut.

I ekte hud kan man ikke unngå at det forekommer hudskader, arr, sår, pigmentflekker, insektbitt. For naturhud vil ikke unngås å få litt ulike farger fra hud til hud. Vi ser det som en kvalitet som bare i svært sjeldne tilfeller er grunnlag for reklamasjon.

Vedlikehold:
Hudmøbler bør pleies med Leather protection creme før den blir tatt i bruk.

I normal bruk bør møblene regelmessig støvsuges med en myk munnstykke. Dette gjøres for å fjerne støv og skitt. Hud møbler skal aldri – eller sjelden – tørkes med en fuktig klut da vannet tørker ut huden. Er det nødvendig skal kluten alltid være vridd opp. I normal bruk skal hud møbler rengjøres med en soft Leather Cleaner minst fire ganger i året og deretter smøres inn med Leather Protection Cream. Hvis brukeren tar medisiner bør du være klar at da skal dette gjøres minst seks ganger i året eller etter behov.

Rengjøringsinstruksjoner:
Gjennomvåt en svamp med Soft Leather Cleaner og generere skum. Rengjør med sirkelbevegelser lett. (Ikke gni). Tørk deretter overskuddet av Leather Cleaner og skitt med en myk bomullsklut. La møblene tørke i ca. ½ time. Deretter bruker du et tynt lag av hud Protection Cream. La kremen tørke i ytterligere halv time, og møblene er da klar til bruk.Ved vanskelige flekker på huden skal du rense med en sterk effekt Cleaner. Hvit dekkfarget hud bør det rengjøres med sterk effekt Cleaner.

Comments are closed.